Nieuwsbrief Friedesse molen december 2018

NIEUWSBRIEF STICHTING FRIEDESSE MOLEN NUMMER 1 DECEMBER 2018

Dit is de eerste nieuwsbrief van de Stichting Friedesse Molen. Waarom? Het aantal mensen dat met onze watermolen bezig is groeit alsmaar. We hebben een stichtingsbestuur, we hebben molenaars, vrijwilligers, donateurs, buren, vrienden en we hebben heel veel bezoekers. En sinds dit jaar ook nieuwe bewoners. Na bijna dertig jaar leegstand is het molenaarshuis uit 1717 weer bewoond. En er is een eethuis in, compleet met kok en medewerkers. Kortom, er is weer leven in de brouwerij. Er zijn heel wat mensen bijgekomen. Die willen op de hoogte blijven van het wel en wee van de molen en zijn omgeving. Daarom deze nieuwsbrief, die voortaan elke maand verschijnt. Een nieuwsbrief van en voor de mensen met hart voor de Friedesse Molen. Abonneren? Dat kan. Stuur een mailtje naar friedessemolen@gmail.com

Voor de Friedesse Molen is 2018 een absoluut topjaar. Er kwamen meer bezoekers dan ooit tevoren. Dat heeft alles te maken met de grote veranderingen, die hebben plaatsgevonden door de restauratie van het molenaarshuis uit 1717. Na dertig jaar leegstand is het molenaarshuis weer bewoond. Mede door de opening van Eethuis De Friedesse Molen. Door de prachtige zomer van 2018 kwamen veel bezoekers regelrecht op het prachtige terras af, gelegen tussen woonhuis en molen. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het bezoek van Omroep L1, die vanaf de molen rechtstreeks verslag uitbracht van de Tour de France-etappe. Het Naers Peloton was daarbij aanwezig natuurlijk.

Antoine Teeuwen uit Kessel-Eik runt sinds begin van dit jaar het restaurant De Friedesse Molen. En wel op de benedenverdieping van het driehonderd jaar oude molenaarshuis. Hij is de kok, hij is de smaakmaker en doet met met veel verve. Antoine en de stichting Friedesse Molen werken nauw samen. We willen samen dit plekje in Neer nog verder uit laten groeien tot een ware belevenis. Bij de Friedesse Molen kun je je niet alleen laven aan spijs en drank, even tot rust komen op het terras, maar je kunt er ook terug in de tijd. Werp maar eens een blik in de molen, dan kijk je plots in 700 jaar geschiedenis van Neer. Tenminste……..als je durft ?!